Kunst taxatie

Vraagt u zich ook weleens af hoeveel een bepaald juweel nou eigenlijk waard is? Heeft u bepaalde edelstenen of zilverwerken in een la liggen, maar heeft u eigenlijk geen idee of deze een meer prominente plek in uw woning moeten krijgen? Als dit vragen zijn waar u mee zit, dan kunnen wij u helpen. Wij zijn taxatiebureau Edeltax en taxeren juwelen en edelstenen. Verder doen we ook nog aan kunst-, inboedel- en antiek taxatie. Wij specialiseren ons in het taxeren van juwelen, edelstenen en zilverwerken. Desondanks kunt u ook gerust bij ons terecht als u liever heeft dat wij kunststukken taxeren.

Waarom zou u voor ons kiezen als u uw kunst wil laten taxeren?

Allereerst weten wij waar we het over hebben. We zijn aangesloten bij verschillende brancheorganisatie voor taxateurs. Dit zijn de federatie TMV en stichting VRT. U kunt er dus altijd van uit gaan dat u een goed en bekwaam taxateur over de vloer krijgt. Verder geldt ook dat wij geen handelaar zijn; wij richten ons puur op het taxeren van uw kunst en andere waardevolle objecten. Hierdoor zal er geen sprake zijn van verstrengelde belangen als u bij ons uw kunst laat taxeren. Hoewel wij niet handelen in kunst en juwelen, kunnen we eventueel wel bemiddelen als u kunst of antiek wil verkopen of juist aankopen.

 

Afspraak makenĀ 

 

Kunst taxatie

Wat kunt u bij een kunst taxatie van ons verwachten?

Zoals al even vermeld, kunt ervan uitgaan dat u een goede taxateur krijgt. Bij schilderijen zal deze de schilder, de afmetingen en de staat van het schilderij nagaan. Nadat deze gegevens zijn opgedaan, zal hiervan op kantoor een rapport worden geschreven. Wij doen dit uiteraard zo snel mogelijk, zodat u niet lang in spanning hoeft te zitten, maar we willen natuurlijk ook een juist oordeel vellen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er bij de kunst taxatie van uw kunstwerk onderzoek moet worden gedaan naar de signatuur van de desbetreffende schilder. Dit kan ook het geval zijn bij gesigneerde juwelen. Dit doen wij dan onder andere door middel van literatuuronderzoek. Maar we kunnen ook gebruik maken van verschillende, uitgebreide databases. En als allerlaatste troef kunnen we ook nog gebruik maken van een second opinion. Dan vragen we bij andere taxateurs na wat zij van het kunstwerk denken. Al deze onderzoeksmethoden samen leveren dan uiteindelijk een betrouwbaar waardeoordeel op. Mocht u dus behoefte hebben aan een kunst taxatie voor een schilderij of ander kunstwerk, neem dan vooral contact met ons op.

Neem contact met ons op