Over Edeltax

Edeltax is een taxatiebureau waar gestreefd wordt naar de hoogst haalbare kwalificering. Drijvende kracht achter Edeltax ben ik, Edward de Landmeter.

Ik ben aangesloten bij de brancheorganisaties voor taxateurs Federatie TMV en Stichting VRT en heb diverse diploma’s en certificaten op het gebied van juwelen, edelsteenkunde, diamanten en kunstgeschiedenis. 

Na jaren ervaring opgedaan te hebben en gewerkt te hebben voor juweliers, antiquairs, de kunsthandel en veilinghuizen, verzorg ik als zelfstandig bureau taxaties voor successie, verzekering of onderlinge verdeling. 

De kunst- en antiekwereld is een dynamische wereld. De ontwikkelingen volg ik op de voet. Het is fascinerend om te zien dat de waarden om de zoveel tijd geheel veranderen als gevolg van wat er in is en wat niet.

Op edelsteengebied worden steeds nieuwe behandelingen en syntheses ontwikkeld, deze zijn nauw verbonden met de waarde. De kennis van deze ontwikkelingen volg ik uiteraard ook nauwgezet. 

Het bijhouden en ontwikkelen van kennis is een eis van de brancheorganisaties TMV en VRT. Per jaar moet een lid aantonen dat hij of zij de kennis op peil houdt. Dit om de kwaliteit van de leden te waarborgen.

Neem contact met ons op