Taxateur inboedel
Als u op zoek bent naar een taxateur voor de inboedel, doet u bij voorkeur een beroep op Edeltax. Edeltax is breed inzetbaar, met als specialiteit het gebied van juwelen, edelstenen en zilverwerken. Edeltax verricht werkzaamheden voor particulieren en bedrijven, en in opdracht van notarissen en verzekeraars.

Betrouwbare partner op het gebied van taxaties

Edeltax is een betrouwbare partner die hoog aangeschreven staat. Zo is taxateur Edward de Landmeter een gecertificeerd register taxateur voor juwelen en zilverwerken (TMV) en registertaxateur Kostbaarheden, Kunst en Antiek (VRT). Uiteraard is hij aangesloten bij de brancheverenigingen Federatie van Taxateurs, Makelaars en Veilinghouders in roerende zaken (TMV) en bij het Verenigd Register van Taxateurs (VRT).

Specialist op het gebied van inboedel taxatie

Er bestaan verschillende redenen om een beroep te doen op de expertise van Edeltax. Bijvoorbeeld als u een kostbaarheden verzekering wilt afsluiten. In dat geval namelijk zal de verzekeraar vragen om ‘een voortaxatie door deskundige’, met andere woorden, een taxatierapport dat is opgesteld door een specialist. In dat geval zal Edeltax de goederen taxeren en waarderen op vervangingswaarde. Ook voor een boedelscheiding doet u bij voorkeur een beroep op deze specialist in taxaties van de inboedel. Edeltax zal de waarde van de te verdelen goederen in kaart brengen en in een taxatierapport verwerken. In genoemd geval zal de specialist de goederen waarderen op de waarde in het economisch verkeer.

Voor een kostbaarheden verzekering of voor aangifte van erfbelasting

Er zijn echter meer redenen om de expertise van Edeltax in te schakelen, bijvoorbeeld als u een inboedelverzekering wilt afsluiten of als u van plan bent een kostbaarheden verzekering af te sluiten. Ook als u een aangifte erfbelasting moet doen is een taxatierapport van Edeltax gewenst.

Edeltax kan ook bemiddelen bij aankoop of verkoop

Edeltax koopt of verkoopt zelf geen goederen en handelt dus niet. Zo wil het elke schijn van belangenverstrengeling wegnemen. Ook voor bemiddeling bij aan- en verkoop kies u voor de kennis van Edeltax, dat als meer dan een uitstekende bemiddelaar bekend staat. Overigens werkt Edeltax nauw samen met andere taxateurs als het gaat om meer specialistische taxaties. Uiteraard zijn ook deze taxateurs aangesloten bij de federatie TMV.

Neem contact met ons op