Werkwijze

Indien u een waardebepaling nodig heeft van een inboedel, kunst, antiek of juwelen kunt u via de knoppen hier naast of via het contactformulier hieronder contact met ons opnemen.

Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

Tijdens een taxatiebezoek noteren we alle gegevens van de te taxeren goederen en maken eventueel foto’s. Sieraden worden bijvoorbeeld onderzocht op het gebruikte materiaal en eventuele edelstenen, de fabrikant, de staat en het gewicht. Van schilderijen worden o.a. de maker, staat en afmeting opgenomen. Na het opnemen van de gegevens wordt op kantoor het rapport verder uitgewerkt. 

Soms is het nodig om een onderzoek te doen naar een signatuur van een schilder of naar de zeldzaamheid van een gesigneerd juweel. Dit kan door middel van literatuuronderzoek en het raadplegen van diverse databases. Ook het vragen van een second opinion bij collega taxateurs is een mogelijkheid om tot een waardeoordeel te komen.

Speciaal voor sieraden hebben we een mobiel laboratorium voor onderzoek van de sieraden en edelstenen. Op deze manier kunnen uw kostbaarheden ter plekke onderzocht worden. 

Na het opmaken van het taxatierapport ontvangt u een ondertekend exemplaar samen met de factuur en wordt een digitale versie aan u verstrekt.

Neem contact met ons op